Achter de Schermen bij MGO

Familiebedrijf

MGO is nog een écht Nederlands familiebedrijf! Wat in 1989 begon als outdoor-kleding avontuur, is uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende bedrijven op het gebied van casual outdoor kleding voor een brede doelgroep.

Vader Jan van den Berg begon het bedrijf uit pure passie voor outdoor waxkleding. Er was in die tijd een wildgroei aan mogelijkheden én kwaliteiten. Jan was ervan overtuigd dat hij met zijn duidelijke visie en kennis op dit gebied een verandering teweeg kon brengen die zou resulteren in een kleding programma van zeer hoge kwaliteit.

Tegenwoordig is het authentieke waxproduct met behulp van nieuwe materialen en inzichten geïnnoveerd tot een soepel en gemakkelijk te dragen product. Tegelijkertijd is de prijs steeds interessanter geworden door verbeterde productietechnieken, dit alles in nauwe samenwerking met onze producenten.

Intussen wordt het bedrijf geleid door dochter Margot. Zij heeft de collectie verder uitgebreid en een duidelijke marketing strategie uitgerold onder de naam MGO “Top of Mind”. Hierbij spelen merkbeleving, comfort en kwaliteit een hoofdrol. Komt u ons tegen? Neem dan eens een kijkje in onze “Stores” en beleef MGO Leisure Wear zelf!

Ondernemer in beeld

Wat leuk dat je mijn passie wilt delen!
Wellicht inspireert het jou ook! MGO is namelijk een echt familiebedrijf waarbij de passie er al van jongs af aan in zat door het enthousiasme van mijn ouders die het bedrijf destijds runden. Mijn vader begon het bedrijf 25 jaar geleden vanuit zijn gevoel voor buitenleven en outdoor kleding.

Buitenleven en outdoor kleding was destijds een kleding segment voor paardenliefhebbers, jagers en hondenbezitters.

Inmiddels is deze kleding, mede dankzij onze inspanningen, voor een breed publiek toegankelijk. Waar in het verleden Wax stond voor ‘zwaar en stug’, is het tegenwoordig soepel, licht en heel goed als casual kleding te dragen.

Nadat ik het bedrijf van mijn vader heb overgenomen, ben ik aan het werk gegaan om dit nieuwe elan breed te positioneren. Ook het zichtbaar maken van ons merk, het hebben van een duidelijke formule, mooie winkels en een breed assortiment kleding, schoenen en accessoires zijn voor mij cruciaal voor het verder uitbouwen van ons bedrijf. Het duidelijk neerzetten van ons merk, het logo en het gevoel dat u daar als klant bij wilt hebben, zijn de punten waar wij als organisatie op dit moment hard aan werken.

Het is leuk te ervaren dat de gekozen weg onverwachte kansen creëert en er reacties uit de markt komen door de ontwikkeling en aanpak die wij gekozen hebben. Het maakt mij steeds enthousiaster en dat zult u merken aan onze kleding. In een hoog tempo breiden we het assortiment uit en wordt ons merk steeds meer een belevingsproduct met een duidelijke identiteit en beeldmerk waarvan ik hoop dat het u ook aanspreekt.

Tot slot blijven wij u graag verrassen .. dus ga zéker eens kijken in één van de winkels waar ons merk te zien én te koop is!

<a href=”http://www.twitter.com/ietsmetwax” target=”_blank” rel=”noopener”>Volg mij op twitter!</a>

Design & Styling

Het stylingteam

Om de wereld van MGO tot leven te laten komen en om u te inspireren, heeft Mongo een professioneel stylingteam. Deze dames zijn wekelijks in de weer om ervoor te zorgen dat de product beleving in de winkels groot is én blijft.

Het stylingteam

Onze stylistes zijn gediplomeerde vakmensen die het MGO gevoel en merkbeleving op bijzondere wijze weten over te dragen. Met grote regelmaat komen wij bij elkaar om kennis op te doen en te delen, zodat we altijd up-to-date in onze markt staan en een innovatieve aanpak hebben om u steeds weer te verrassen!

Van ontwerp tot eindproduct

Gemaakt in Europa

MGO kleding is niet zomaar kleding. Ieder kledingstuk wordt zorgvuldig ontworpen en geproduceerd, dit alles in eigen beheer conform onze kwaliteitsstandaard en merkbeleving. Kwaliteit gaat boven alles!

Gemaakt in Europa

Iedere fabriek die voor ons produceert voldoet aan de Europese wet- en regelgeving en voorziet op alle manieren in een goede werkplek voor de medewerkers die aan onze kleding werken.
Alleen dan kun je een constante kwaliteit garanderen omdat er met plezier en betrokkenheid aan onze producten gewerkt wordt.

Gemaakt in Europa

U krijgt dus een “eerlijk en duurzaam” product.
Het merendeel van onze kleding wordt in Engeland, Ierland, Schotland en Portugal geproduceerd. Alles wordt speciaal gemaakt volgens onze ontwerpen, dessins en kwaliteitsnormen. Daardoor draagt u altijd iets unieks, iets waarmee U Uzelf kunt onderscheiden.

Een kijkje door de lens van de fotograaf!

Omdat wij zelf produceren, fotograferen wij ook zelf!

Als ‘Casual Outdoor’ merk zijn we altijd opzoek naar bijzondere, inspirerende locaties die perfect aansluiten bij onze beleving van het buitenleven, dit jaar was de Gorsselse Hei dé locatie!

Locatie Gorsselse Hei

Van frisse zomerlook met een stralende blauwe lucht, naar behaaglijk warm met onze prachtige wollen accessoire collectie en nieuwe waterdichte laarzen voor in het najaar.

Maar dan? Wat nemen we naast de eye catchers uit de MGO Leisure Wear collectie verder mee?

Pauline Joosten

Een stoere auto en mooie fiets, 2 prachtige modellen, een regisseur, een visagist, een stylist en een gepassioneerde medewerker die voor koek en zopie zorgt!

Gewapend met haar camera en lichtreflectiescherm maakt topfotografe Pauline Joosten de mooiste beelden die vast ook bij u tot de verbeelding spreken.